Bèta God of War Ascension voor PlayStation Plus

Sony Computer Entertainment Europe heeft vandaag aangekondigd dat de langverwachte multiplayerbèta van God of War: Ascension voor PlayStation 3 vanaf 8 januari 2012 beschikbaar is voor PlayStation Plus-leden.

Je hebt twee soorten multiplayerlevels in God of War: Ascension. Er zijn grote kaarten met enorme open omgevingen met klinkende namen zoals de Woestijn der verloren Zielen, en er zijn kleinere arena's waar de actie nog intenser is en je je reflexen kunt testen in man-tegen-mangevechten. 

Als de bèta uitkomt kun je je als PlayStation Plus-lid zelfs nog extra uitleven in de modus Gunst van de Goden, de God of War-variant van team deathmatch. Vecht om de gunst van de goden, zodat ze je de nodige punten gunnen. Daarmee speel je opties vrij waarmee je gladiator nog beter wordt. Er is ook een nog nooit eerder vertoonde singleplayerversie, speciaal voor krijgers die er het liefst in hun eentje op los hakken.

Het verhaal van God of War: Ascension gaat vooraf aan de drie eerder verschenen God of War-games. Nadat Kratos door een list van Ares zijn vrouw en kind heeft gedood, moet hij de eeuwigheid uitzitten in de titanengevangenis voor de levend verdoemden. Die straf kreeg hij omdat hij zijn bloedeed brak toen hij zwoer dat hij de enige mensen van wie hij ooit van had gehouden zou wreken. Gewapend met zijn trouwe zwaarden van chaos moet hij het opnemen tegen de gruwelijkste wezens uit de mythologie, maar tijdens zijn genadeloze zoektocht naar vrijheid en vergiffenis komt hij ook heel wat ingewikkelde puzzels tegen.

God of War: Ascension komt uit op 13 maart 2013 op PlayStation 3.

God of War: Ascension