Doden bij scheepsramp Noordzee

Op de Noordzee is een vrachtschip gezonken na een aanvaring met een containerschip. De twee schepen botsten door nog onbekende oorzaak op elkaar, zegt een woordvoerder van de kustwacht.

De bemanning van het zinkende schip werd in vier verschillende reddingsvlotten op het water aangetroffen. Het gaat in totaal om 24 personen. 13 van hen zijn inmiddels gered, een helikopter probeert de rest nog van het water te redden.

Een viertal opvarenden wordt naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De rest wordt eerst naar Rotterdam Airport gevlogen. Of er mensen gewond zijn geraakt, kan de woordvoerder niet zeggen.

Het ongeluk gebeurde rond 19.20 uur ongeveer 65 kilometer voor de kust van Zeeland. De kustwacht stuurde direct drie reddingsboten voor een reddingsactie. Ook zijn drie helikopters ingezet en is er assistentie van twee fregatten van de marine. Daarnaast boden schepen die in de buurt waren hulp aan. Op zee stond ten tijde van het ongeluk een straffe noordwestenwind met golven van twee tot drie meter hoog.

Het gezonken schip is een autocarrier die vaarde onder de vlag van de Bahama's. Het was eerder woensdag vertrokken uit Zeebrugge in België en onderweg naar het Finse Kotka. Het andere schip is de Corvus J uit Cyprus. Dit schip was onderweg van het Schotse Grangemouth naar Antwerpen.

Hoe groot de schade aan het tweede schip is, is nog niet duidelijk. Volgens de kustwacht heeft de Corvus J schade opgelopen maar maakt het geen water. De bemanning blijft voorlopig op het schip. Verder is nog niet bekend wat de gevolgen zijn voor het overige scheepvaartverkeer.

Update 00.24 uur
Inmiddels is duidelijk geworden dat er vier dodelijke slachtoffers te betreuren zijn. Naar de andere slachtoffers wordt nog gezocht.

Submitter:  Bron: Novum