Strootman: "Scheidsrechters schelden ook"

Kevin Strootman wekt met zijn fanatieke houding soms irritatie op bij de buitenwereld. De PSV-middenvelder meent dat het wel meevalt met zijn gedrag.

Volgens Strootman zit het fanatisme in zijn familie. "Mijn vader was ook fel, maar ik weet niet hoe hij op jonge leeftijd was", vertelt de Oranje-international in NUsport. "Bij mij zit het er in elk geval al van kleins af aan in, met alles. Met bordspellen of op de PlayStation tegen mijn broer wilde ik net zolang doorspelen tot ik een keer gewonnen had. Pas dan konden we stoppen."

Strootman vindt dat de media zijn gedrag erger laten lijken dan het is. "Natuurlijk is er weleens frustratie, maar het wordt allemaal overdreven. Al blijf ik niet tegen mijn verlies kunnen. Ik doe er alles aan om te winnen. Als ik het niet met een teamgenoot, tegenstander of scheidsrechter eens ben, dan zeg ik dat. Ik laat niet over me heen lopen."

"We moeten ook niet doen alsof de scheidsrechters allemaal lieverdjes zijn. Die schelden soms ook. En dan zeg ik iets terug. Soms beweeg ik mijn handen daarbij, dat kunnen mensen irritant vinden. Maar daar lig ik niet wakker van", aldus Strootman.