Eerste grote patch voor WoW: Mists of Pandaria deze week

Blizzard heeft patch 5.1 voor Mists of Pandaria voor deze week aangekondigd. Woensdag gaat de patch live en dat is het begin van The Pandaria Campaign. Dit is de eerste grote content patch. Daarnaast is er tot 3 december 40% korting op de digitale versie van de uitbreiding.

5.1 is het begin van de oorlog in Pandaria. De vloten van de Alliance en de Horde zijn aangekomen en brengen een hoop dailies met zich mee. Voor de Alliance is dit Operation: Shieldwall en voor de Horde is het Dominance Offensive. Meer quests komen vrij naarmate je reputatie stijgt, hiervoor moet je vijandelijke spelers of npc's voor vermoorden. Als speler kun je ook guards inhuren om bepaalde gebieden te beschermen.

Ook de Brawler's Guild is nieuw. In geheime, besloten clubs moeten spelers het in hun eentje opnemen tegen de sterkste monsters in World of Warcraft. Om binnen te komen moeten spelers een ticket kopen via de Black Market, uitnodigingen van hun mede-guildleden krijgen of bepaalde npc's verslaan.

Op het gebied van PvE zijn er vijf scenario's toegevoegd, waarvan twee exclusief voor Alliance en twee voor Horde. Ook worden de oude raids toegankelijk voor iedereen zonder dat er een raidgroep gemaakt hoeft te worden. Voor PvPers zijn er kleine aanpassingen gemaakt: de oude world-PvP gebieden zoals Wintergrasp en Tol Barad kunnen nu via de PvP-tab bereikt worden door level 90-spelers.

Voor de volledige lijst van nieuwe content, aanpassingen en bugfixes kun je hier klikken.