20 jaar cel geëist voor moord Danny Gubbels

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag twintig jaar cel geëist tegen drie verdachten van de moord op Danny Gubbels, meldt een woordvoerder van het OM. De 12-jarige jongen kwam in juli 2010 om door een schietpartij op een woonwagenkamp in Breda. De drie worden vervolgd voor moord in vereniging en poging tot moord in vereniging.

Een getuige verklaarde dat op 14 juli 2010 rond 23.00 uur een busje aankwam op het kamp. Zeker zes in het zwart geklede mensen stapten uit. Met automatische wapens doorzeefden ze de woning. De 12-jarige Danny werd in zijn buik geraakt en overleed later in een ziekenhuis. Zijn moeder raakte gewond, wat door justitie als een moordpoging wordt gezien. De vader van Danny lag te slapen op de bovenverdieping en overleefde de aanslag ook.

De achtergrond van de schietpartij is onduidelijk. Mogelijk gaat het om een wraakactie voor een partij gestolen cocaïne.

De zaak is een zaak van het OM in Breda, maar wordt behandeld in de extra beveiligde zittingszaal in Rotterdam. De uitspraak volgt naar verwachting pas op 1 maart.