[NBA] Lakers zetten opmars voort

Los Angeles Lakers heeft de eerste wedstrijd onder leiding van coach Mike D'Antoni in de NBA gewonnen. De basketballers uit Californië waren dinsdag met 95-90 te sterk voor Brooklyn Nets. Voor de zege mochten de Lakers sterspeler Kobe Bryant dankbaar zijn. Hij maakte zes van zijn 25 punten in de laatste twee minuten.

Dwight Howard maakte in het Staples Center in Los Angeles 23 punten en vijftien rebounds. De Lakers hebben nu vijf zeges in de laatste zes duels geboekt. De 61-jarige D'Antoni kon voor het eerst plaatsnemen langs de zijlijn na een knieoperatie.

New York Knicks behaalde op bezoek bij New Orleans Hornets alweer de achtste overwinning van het seizoen. Mede dankzij 29 punten van Carmelo Anthony werd de thuisploeg overtuigend met 102-80 aan de kant gezet. De Knicks namen vooral via driepunters afstand in het laatste kwart.

Philadelphia 76ers rekende voor eigen publiek met 106-98 af met Toronto Raptors. Nick Young was topscorer met 23 punten, Jason Richardson deed met 21 punten ook een duit in het zakje.


Los Angeles Lakers zet opmars voort (Foto: Novum)