Pier Scheveningen deels onveilig

Een deel van de pier in Scheveningen is door de gemeente Den Haag gesloten omdat de constructie niet veilig is. De staat waarin delen van de loopbrug verkeren is zo slecht dat er geen grote groepen mensen overheen kunnen, licht een woordvoerder van de gemeente donderdag toe.

De gemeente gaat het Van der Valk-concern, dat eigenaar is van de pier, een brief sturen met de eis het slecht onderhouden deel op te knappen.

De PVV in Den Haag riep donderdag op tot een spoeddebat over de pier in de gemeenteraad. PVV-fractievoorzitter in de hofstad Machiel de Graaf vindt dat de veiligheid van de ondernemers op de pier moet worden gewaarborgd.

Van der Valk kondigde in maart aan geen brood meer te zien in de exploitatie van het bouwwerk en het te willen verkopen. Op de pier runt Van der Valk onder meer een restaurant en casino. De gemeente wil de pier niet kopen.

Horecaconcern Van der Valk kocht de pier in 1991 voor het symbolische bedrag van een euro. In september vorig jaar raakte een deel van het bouwwerk beschadigd door brand.


Pier Scheveningen deels onveilig (Foto: Novum)