[Premier League] Spectaculair gelijkspel bij Arsenal - Fulham

Arsenal heeft thuis tegen Fulham twee punten laten liggen. De zes doelpunten zaterdagmiddag in het Emirates Stadium werden eerlijk verdeeld: 3-3. Mikel Arteta kreeg diep in blessuretijd vanaf de strafschopstip de kans om Arsenal alsnog de zege te bezorgen, maar de Spanjaard zag zijn schot gekeerd worden door doelman Mark Schwarzer.

Arsenal leek op weg naar een eenvoudige thuiszege toen Olivier Giroud en Lukas Podolski hun ploeg al vroeg aan een 2-0 voorsprong hielpen. Na een halfuur spelen bracht Dimitar Berbatov de spanning terug, nog voor rust maakte Alexander Kacaniklic er met een rake kopbal 2-2 van.

Halverwege de tweede helft kwam Fulham zelfs op voorsprong. Berbatov benutte een strafschop die was toegekend na een overtreding op Bryan Ruiz. Twee minuten later bracht Giroud met zijn tweede goal de stand opnieuw in evenwicht. Een makkelijk gefloten penalty leek Arsenal zelfs de volle buit te bezorgen, maar Schwarzer liet zich geen vierde keer passeren.

Arsenal schiet niet heel veel op met de remise. De Gunners staan zevende, één plaats boven Fulham. Everton handhaafde zich op de vierde plaats. Thuis tegen Sunderland werd een achterstand omgebogen in een 2-1 overwinning. West Bromwich Albion staat knap vijfde na een 2-1 uitzege op Wigan Athletic.

Voor koploper Manchester United staat zaterdagavond een uitwedstrijd tegen Aston Villa op het programma. Chelsea (thuis tegen Liverpool) en Manchester City (thuis tegen Tottenham Hotspur) komen zondag pas in actie.