Ivanovic brengt Servië terug tot 2-1 in Fed Cupfinale

Ana Ivanovic heeft de spanning teruggebracht in de Fed Cupfinale tussen Servië en Tsjechië. De Servische won zondag overtuigend met 6-3 en 7-5 van Petra Kvitova en verkleinde daarmee de achterstand tot 2-1. Later zondag moet Ivanovic' landgenote Jelena Jankovic van Lucie Safarova winnen om ervoor te zorgen dat het dubbelspel, de vijfde wedstrijd, nog waarde heeft.

Titelhouder Tsjechië had zaterdag de eerste twee enkelpartijen gewonnen. Kopvrouw Kvitova kon daardoor voor eigen publiek in Praag de klus afmaken. De mondiale nummer acht maakte echter geen moment aanspraak op een goed resultaat tegen Ivanovic.

Kvitova, die vorige week wegens verkoudheid de strijd staakte bij de WTA Championships, werd vooral de eerste set van de baan geblazen. In de tweede acte liep de Tsjechische ook achter de feiten aan. Kvitova stribbelde nog even tegen en brak Ivanovic toen die bij 5-3 voor de wedstrijd mocht serveren. Het bleek uitstel van executie, want met een break bij 6-5 stelde Ivanovic de zege alsnog veilig.

Tsjechië heeft nog twee ijzers in het vuur om titelprolongatie veilig te stellen. Safarova speelt de vierde enkelpartij tegen Jankovic. Mocht ze die wedstrijd verliezen, dan kan altijd nog het dubbelspel uitkomst bieden.