Tieners staken school in brand

Twee jongens van 16 en 18 jaar zijn vrijdag aangehouden in verband met de brand die vorige week maandag een basisschool in Breugel voor een groot gedeelte in de as legde. Dat laat de politie zaterdag weten.

De oorzaak van de nachtelijke brand in basisschool De Stokland aan de Jupiterstraat was aanvankelijk onbekend. Omdat brandstichting niet kon worden uitgesloten begon de politie een onderzoek. Bij het horen van getuigen en buurtonderzoek kwamen de twee verdachten, allebei woonachtig in de Brabantse plaats, in beeld.

Door de brand bleef de school een dag dicht. Daarna werden de leerlingen op andere locaties ondergebracht. De eerste leerlingen keren maandag terug, zo meldt de school op zijn website. Vier lokalen aan de Jupiterstraat zijn schoongemaakt en hersteld. Op de plek van de verwoeste en gesloopte gebouwen komen een aantal noodlokalen.

De twee tieners zitten vast. Maandag bepaalt de rechter-commissaris of ze langer mogen worden vastgehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.