Whitmarsh: "Perez moet nog leren"

De nieuwbakken McLaren-aanwinst Sergio Perez heeft sinds hij voor het Britse Formule 1-team tekende geen punt meer gepakt. De Sauber-rijder ging in de afgelopen drie races in de fout, maar zijn aanstaande teambaas Martin Whitmarsh vergeeft hem.

Afgelopen weekend in India reed Perez zijn achterband lek op de voorvleugel van de Toro Rosso van Daniel Ricciardo in een poging naar voren te komen. Whitmarsh: "Hij is jong en wispelturig. Soms zit het tegen, maar zijn achtste plaats in de kwalificatie was juist erg knap. Hij is snel en wil verder naar voren. Hij moet nog veel leren, maar dat is normaal bij een 22-jarige."

De McLaren-teambaas heeft nog niet veel met de Mexicaan gesproken sinds hij getekend heeft. "Ik heb nog niet veel tijd met hem doorgebracht. Maar in de gesprekken die we hebben gehad, kwam hij over als een intelligente en ambitieuze jongeman. Ook heeft hij de juiste mate van bescheidenheid. Als wij een wereldkampioen van hem kunnen maken, hoeft hij zich minder bescheiden op te stellen."

Perez is de vervanger van Lewis Hamilton die naar Mercedes vertrekt. McLaren hoopt dat de Mexicaan snel aan zijn nieuwe werkgever zal wennen en hoopt dat Sauber hem eerder laat gaan om dit proces te vergemakkelijken. "We moeten respecteren dat hij nog in dienst is van Sauber. Ze begrijpen waarom Sergio deze beslissing heeft genomen en gaan daar zeer prettig mee om. We hebben een goede verstandhouding met Sauber, maar het zou niet gepast zijn om hier nu over te beginnen."