Timmer: "Voelt als nieuwe start"

Het nieuwe schaatsseizoen voor de Nederlandse rijders en rijdsters is afgelopen weekend van start gegaan met de IJsselcup. Aan de start in Deventer stonden een aantal rijdsters van de vernieuwde equipe van trainster Marianne Timmer die dit seizoen een nieuwe start in haar trainersloopbaan noemt.

Op Margot Boer na vertrokken alle schaatssters en ook trainer Rutger Thijssen keerde de ploeg de rug toe. Gehaald werden zeven rijdsters, waaronder Thijsje Oenema. "Dit voelt wel als een nieuwe start. Tsja, een herstart mag je het ook noemen. Laten we zeggen dat er wat ruis op de lijn zat vorig seizoen. Ik ben een ervaring rijker."

De start van de trainersloopbaan van Timmer is niet makkelijk. "Op een gegeven moment denk je te weten hoe het moet, maar dan word je toch geconfronteerd met nieuwe dingen. Zo ging dat als schaatsster, maar ook als coach. Ach, als alles één lange polonaise was, is het ook geen uitdaging, hè. Ik ben er sterker uitgekomen en we staan er nu goed voor. Het gaat nu zó veel fijner dan vorig seizoen."