'Alonso woedend na opmerkingen Fry'

Technisch directeur van Ferrari, Pat Fry, heeft volgens La Stampa na de kwalificatie voor de Grand Prix van India zich de woede van coureur Fernando Alonso op de hals gehaald. De Brit had volgens de Italiaanse krant verklaard dat zowel Alonso als Felipe Massa beter hadden kunnen presteren in de kwalificatie.

Fry liet zijn ontevredenheid doorschemeren. "Dit resultaat is een juiste afspiegeling van onze potentie. Maar om te staan waar we willen staan en waar we ook toe in staat zijn moesten we perfect zijn, en dat waren we niet."

Alonso zou na deze opmerking in woede ontstoken zijn en het was aan teambaas Stefano Domenicali te danken dat er geen hatelijke tweets gepubliceerd werden. Een vergadering om Alonso tot bedaren te brengen zou pas om één uur 's nachts afgelopen zijn geweest. Domenicali hierover: "De media zijn goed in het verzinnen van verhalen die niet bestaan." 

De strijdbijl lijkt inmiddels begraven te zijn en Alonso liet via Twitter zijn strijdvaardigheid weten door een een uitspraak van een samoerai te citeren. "Als je zwaard breekt, vecht met je handen. Als de vijand je handen verwondt, duw hem met je schouders, zelfs met je tanden."