Falcao denkt niet aan vertrek bij Atletico

Radamel Falcao staat in verregaande belangstelling van Chelsea, maar denkt niet aan een vertrek bij Atletico Madrid. De Colombiaanse goalgetter weet dat hij niet alles voor het zeggen heeft. "Het gaat om iets dat niet aan mij is. Atlético heeft bepaalde behoeften en is afhankelijk van resultaten."

"Ik moet zeggen dat ik heel gelukkig ben hier. Ik heb ook nooit over een vertrek nagedacht. De club heeft erg zijn best gedaan mij afgelopen zomer te behouden." De 26-jarige spits was dit seizoen al tien keer trefzeker en voert hiermee samen met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi de topscorerranglijst aan. Mede dankzij zijn inbreng gaat Atletico Madrid samen met Barcelona aan kop.

Het zijn mooie tijden voor de Madrileense club. Vorig seizoen werd de Europa League gewonnen en ook dit seizoen gaat het Atletico goed af. Falcao vindt het dan ook onbegrijpelijk dat zijn trainer Diego Simeone niet is geselecteerd voor de FIFA-award Coach van het Jaar.

"Hij heeft veel voor de ploeg gedaan. Het was dankzij hem dat we ons op twee punten na kwalificeerden voor de Champions League. Het is jammer dat hij daarvoor niet de erkenning krijgt die hij verdient."