Vettel ontkent overstap naar Ferrari

Red Bull Racing-coureur Sebastian Vettel ontkent dat hij in 2014 de overstap naar het Formule 1-team Ferrari wil gaan maken, zoals de BBC eerder dit jaar meldde. Ferrari-president Luca di Montezemolo ontkende al de overstap van de tweevoudig wereldkampioen naar zijn renstal.

Vettel: "Ik heb geen idee waar dit verhaal vandaan komt. Ik lees niet zoveel en was dan ook behoorlijk verrast dat ik hier ineens allemaal vragen over kreeg. Maar er valt helemaal niets te melden. Ik heb niets ondertekend en ben juist erg gelukkig bij mij huidige team."

De Duitser wil dan ook dat er een einde komt aan de verhalenstroom. "Al die onzinnige berichten kunnen onrust veroorzaken in de fabriek. Ik kan niet steeds ieder teamlid gerust stellen en zeggen dat er helemaal niets aan de hand is, dus ik wil graag deze kans benutten om duidelijk te maken dat ik nog steeds honderd procent achter Red Bull sta, omdat ik het gevoel heb dat zij honderd procent achter mij staan. Nogmaals: er is niets te melden, ik ben nog steeds erg gelukkig bij Red Bull."