Kittel niet bang voor wraakacties

Wielrenner Marcel Kittel is niet bang dat zijn ploeg wraakacties uit het peloton kan verwachten. Diverse renners bleven ondanks het overweldigende dopingbewijs achter Lance Armstrong staan, terwijl de renners van Argos-Shimano dit niet deden en opriepen de omerta te doorbreken.

De 24-jarige Kittel sprak hierover met NUsport. "Ik ben helemaal niet bang voor represailles. Geen angst dat renners mij straks van mijn fiets zullen trappen. Ik heb goede mensen aan mijn kant. Dit was mijn mening en als iemand anders een andere mening heeft dan mag dat. Hij is vrij om die mening te uiten."

Kittel heeft een uitgesproken mening tegen dopinggebruik en de zondaars uit het verleden. Hij is boos dat renners als Alberto Contador, Samuel Sanchez en Alejandro Valverde Armstrong ondanks alles blijven steunen. Zij blijven volharden in de oude code van zwijgen, terwijl de jongere generatie openheid van zaken wil.

De Duitser wil dan ook dat er maatregelen getroffen worden om herhaling te voorkomen. "Maar het belangrijkste vind ik toch wel dat mensen er samen over moeten praten. We zullen moeten blijven werken en moeten blijven leren van het USADA-rapport. Je moet zien hoe het dopingnetwerk van Armstrong werkte om te voorkomen dat het in de toekomst nog eens kan gebeuren."