Politie treedt op tegen Project X-feest in Venray

De politie heeft zaterdagavond in Venray opgetreden tegen zo'n veertig jongeren die zich hadden verzameld voor een project X-feest in het centrum. Daarbij werden vijf jongeren aangehouden, meldt de politie zondag. Een 17-jarige jongen uit Venray die via Twitter had opgeroepen tot het feest, werd zaterdagmiddag al aangehouden.

Na de opruiende teksten op Twitter was de politie extra alert in het centrum van Venray. Toen de jongeren rond 22.00 uur op het Schouwburgplein met bierflesjes gooiden greep de politie in. Vier jongens van 16 en 17 jaar en een 18-jarige man uit Venlo die met flessen hadden gegooid werden daarbij aangehouden. De overige jongeren verlieten het centrum op grond van een samenscholingsverbod van de politie. Het aangehouden vijftal is meegenomen naar het bureau en mocht zondag in de loop van de dag weer naar huis.

Tegen de 17-jarige jongen die opriep tot het Project X-feest wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij gaf aan geschrokken te zijn en niet te hebben voorzien dat zijn tweet zulke gevolgen kon hebben. Daaruit zou opgemaakt kunnen worden dat de jongen een ernstige verstandelijke beperking heeft.