Andere republikein blijkt ook volslagen gestoord

Hadden we afgelopen week nog een Republikeinse politicus die zeker weet dat de aarde 9000 jaar oud is, en dat evolutie een werktuig van de duivel is, deze week is er een Republikein die hem nog eens overtreft. Jon Hubbard uit de staat Arkansas heeft namelijk een boek geschreven, waarin hij beweert dat slavernij goed was voor Afrikanen.

In zijn boek Letters to the Editor: confessions of a frustrated conservative verdedigt deze zelfverklaarde gefrustreerde conservatief dat slavernij helemaal niet zo slecht was. Slavernij zou wel eens een verhulde zegen kunnen zijn geweest, zo zegt hij: "De zwarten die zulke omstandigheden en toestanden konden volhouden, zouden eens beloond worden met burgerschap van de grootste natie die ooit op aarde gesticht werd."

Ook praat hij een en ander goed door te verwijzen naar de omstandigheden in Afrika. Hij vraagt zich hardop af: “Met de kennis die we nu hebben over het leven op het Afrikaanse continent, zou een leven doorgebracht in slavernij echt wreder geweest zijn dan een bestaan doorgebracht in Afrika onder de Sahara?"

Dat Afro-Amerikanen nog steeds te kampen hebben met armoede en criminaliteit ligt volgens Hubbard niet aan het beleid van racistische politici als hijzelf, maar aan de onwil van die bevolkingsgroep: "Zou het leven van zwarten in America niet veel leuker en succesvoller zijn als ze de waarde van een goede opleiding zouden kunnen waarderen?"

Voordat iemand het idee kan krijgen dat meneer ook moderne denkbeelden heeft, voegt hij eraan toe dat die opleidingen wel gescheiden moet zijn van de opleidingen voor blanken, want rassenintegratie is volgens hem een ramp.

Omdat geen enkele incoherente zeverpartij van een malende zot compleet is zonder een beroep te doen op Godwins wet, gooit hij er nog even een vergelijking tussen Nazi-Duitsland onder Hitler en het moderne Amerika tussendoor: "Amerikaanse christenen nemen nu eenzelfde positie in als de burgers van Duitsland deden toen Hitler opklom naar de macht."

Ondertussen heeft uw verslaggever geprobeerd met zijn tijdmachine wat reacties van Amerikaanse slaven te krijgen, maar niemand heeft geantwoord. Waarschijnlijk omdat ze het te druk hebben met sterven tijdens de overtocht, zich doodwerken, verkracht en gemarteld worden door hun 'weldoeners', of doodgeslagen worden omdat ze zich niet doodwerken.