Team Sky trekt Amerikaanse talenten aan

Team Sky heeft de Amerikaanse talenten Joseph Dombrowski en Ian Boswell aangetrokken voor volgend seizoen. Dat maakte de Britse wielerploeg bekend. Beiden komen over van de continentale ploeg Bontrager Livestrong, de opleidingsploeg van RadioShack. De Amerikanen worden gezien als ronderenners voor de toekomst.

De 21-jarige Dombrowski maakte dit seizoen al veel indruk. Hij won met groot vertoon van macht de Ronde van Italië onder 23 jaar. Bij de profs boekte Dombrowksi met vierde plaatsen in de Ronde van Utah en de koninginnenrit in de Ronde van Californië (gewonnen door Robert Gesink) ook al enkele aansprekende resultaten.

Boswell, eveneens 21 jaar, liep de afgelopen twee maanden stage bij de Nederlandse ploeg Argos-Shimano. De klimmer werd dit jaar tweede in Luik-Bastenaken-Luik onder 23 jaar en vijfde in de Ronde van de Toekomst, de Tour de France voor jonge talenten. In de Ronde van Utah werd hij achter Dombrowski vijfde.

De Britse formatie breidt met deze twee aankopen haar rondeploeg verder uit. Eerder werden al Dario Cataldo, Vasil Kyrienka en David Lopez gecontracteerd. Zij moeten kopmannen Bradley Wiggins en Chris Froome bijstaan op weg naar nog meer succes. Lars Petter Nordhaug en Juan Antonio Flecha, vertrekken bij de blauw-zwarte brigade. Zij rijden volgend jaar voor respectievelijk Rabobank en Vacansoleil.