Schwarzenegger verhief leven in ontkenning tot kunst

Arnold Schwarzenegger wijt het stuklopen van zijn huwelijk aan zijn drang om zaken geheim te houden en vermogen om emoties uit te schakelen. De 65-jarige acteur werd zo 'een expert in leven in ontkenning', zei hij zondag in een interview met het Amerikaanse nieuwsprogramma 60 Minutes.

"Dat is de manier waarop ik situaties aanpakte en het werkte altijd", vertelde de 65-jarige Schwarzenegger. "Maar het is niet best voor mensen om me heen, want sommige informatie hou ik gewoon voor mezelf." Zo informeerde hij echtgenote Maria Shriver pas op het laatste moment dat hij voor het gouverneurschap van Californië zou gaan, terwijl hij al ruim een jaar met het idee speelde.

Schwarzeneggers grootste geheim was uiteraard dat hij een kind verwekte bij huishoudster Mildred Baena. "Ik heb het weggestopt en zei tegen mezelf: oké, ik hou dit verborgen", zei hij erover. Vorig jaar maakten hij en Shriver bekend uit elkaar te gaan, nadat hij het bestaan van het kind had opgebiecht. De acteur onthulde vorige week ook dat hij in de jaren tachtig een affaire had met actrice Brigitte Nielsen.

Schwarzenegger wijst voor de oorzaak van zijn onvermogen om eerlijk te zijn en wegstoppen van emoties naar zijn dagen in de wereld van bodybuilding, waar het tonen van emoties een zwakte is. De geboren Oostenrijker deed zijn uitspraken naar aanleiding van zijn maandag verschenen biografie Total Recall.