'Half-Life 3 wordt open world-game'

Volgens een anonieme bron op de Franse website Le Journal Du Gamer, zal de volgende Half-Life-game niet meer zo lineair zijn als haar voorgangers. De bron meldt dat de ontwikkeling van Half-Life 3 gericht is op het maken van een open world-game. Denk hierbij aan games als Fallout en Skyrim, maar dan met een gravity gun.

De ontwikkeling is volgens de bron erg chaotisch geweest. De ontwikkeling is al een aantal keren opnieuw tot leven gebracht, mede dankzij de complete herzieningen van de gameplay. Half-Life 3 blijft erg actie-geörienteerd, maar zal nu waarschijnlijk RPG-elementen als sidequests en NPC's bevatten.

Als laatste meldt de bron dat de game hoogstwaarschijnlijk na 2013 uitgebracht wordt. Dit verklaart ook de vertraging, omdat de open wereld maken veel tijd in beslag neemt.

Het zal tot die tijd nog een beetje gissen naar de details zijn. Misschien dat volgend jaar op de E3 meer bekend wordt gemaakt. Of deze geruchten echt waar zijn en of Half-Life 3 wordt omgedoopt naar Half-Life: Forever zullen we dus nog even moeten afwachten

HL3