McQuaid trots op eerste WK Ploegentijdrit

UCI-voorzitter Patt McQuaid is trots op het eerste wereldkampioenschap ploegentijdrit voor merkenteams dat zondag in Valkenburg op het programma stond. Niet alleen bereidden de teams zich er goed op voor, de publieke belangstelling was ook groot.

McQuaid sprak met Cyclingnews. "Ik ben heel erg blij. Je zag al maanden dat teams hiermee bezig waren. Heel goed dat iedereen ervoor ging. Dat het zo spannend was bij de mannen maakte het extra mooi." Bij de mannen ging de zege naar Omega Pharma-Quick Step, terwijl bij de vrouwen Team Specialized met de overwinning aan de haal ging.

"Dit nummer zal groeien en in de toekomst alleen nog maar belangrijker worden. De ploegentijdrit is onderdeel van een project om de WK wielrennen te veranderen. We wilden een groter evenement creëren voor de wielerfamilie, een evenement dat in een hele week wordt afgewerkt, niet in een lang weekend."

Dat de ploegen nu een rol op het WK krijgen betekent volgens de UCI-voorzitter niet dat er aan de landenwedstrijden getornd zullengaan worden. "Dit onderdeel was voor merkenteams, in de resterende disciplines komen landen uit. We hebben daar een mooie geschiedenis mee opgebouwd."