FOK! wat een weer...Af en toe regen

Goedemorgen! Een prima dag vandaag voor een bezoekje aan het museum. De bewolking overheerst en af en toe valt hier regen en motregen uit. Doen we daar ook een puist wind bij, kracht 5 tot 7 uit een westelijke richting en dan lijkt de zomer héél ver weg.

Het is gelukkig niet de hele dag huilen met de pet op, want de neerslag trekt in de middag geleidelijk weg naar het zuiden en oosten van het land. Vervolgens breekt de zon geregeld door, dit met name in het westen van het land. Helemaal droog gaat het niet worden, want er zullen nog een paar buitjes achteraan komen. Net als de afgelopen dagen zal het kwik blijven steken bij ongeveer 17 graden. Later op de dag zal de wind wat gaan afzwakken.

Woensdagavond zijn er lokaal weer grote hoeveelheden regen gevallen. In Haamstede viel 47 mm. Wat ook opviel was dat er in Bloemendaal maar 7 mm viel, terwijl er in mijn regenmeter in Haarlem-Oost liefst 31 mm naar beneden kwam. Onweer kwam ook voor, maar was vrij beperkt. Vooral in Noord-Holland en Friesland gebeurde dat.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

In het vliegtuigNosso kwam uit Amerika en maakte deze prachtige foto vanuit het vliegtuig.