FOK! wat een weer...Meer bewolking

Goedemorgen! Vergeleken met gisteren zal er vandaag duidelijk meer bewolking zijn. De kans op neerslag is niet zo heel groot vandaag, maar niet geheel uitgesloten. Dit hangt samen met de hoeveelheid bewolking en hoe hoog de temperatuur uiteindelijk gaat worden. Met name voor het oosten en zuiden kan dit van belang zijn.

Als eerste is er in het westen en noordwesten in de ochtend al meer bewolking. Een enkel spatje regen is daar ook niet geheel uitgesloten. Verder zal in het binnenland de zon eerst nog flink schijnen en neemt de bewolking pas later toe. Mocht dit vroeger gaan gebeuren, dan is de de kans op een regen- of onweersbui niet zo heel erg groot. Dan vallen de temperaturen iets lager uit. Blijft de zon een groot deel van de dag wél schijnen, dan zou er dus die bui kunnen ontstaan. Dat komt omdat dan nét die 1 of 2 graden extra behaald worden die nodig zijn om een bui te laten ontstaan.

Op de plekken die vanochtend al in de bewolking zitten zal de temperatuur schommelen tussen de 21 en 24 graden. De laagste temperaturen op de Wadden. Dan het binnenland, dat is een lastige kwestie; Bij veel zon halen ze daar 25 tot 28 graden. Mocht de bewolking eerder arriveren, dan zullen de temperaturen ook iets lager uitvallen. Ook de wind neemt wat toe vandaag. Langs de kust tot vrij krachtig of krachtig 5 tot 6 en in het binnenland tot kracht 4, een matige wind uit het zuidwesten.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

ZonHeerlijk weer om nabij het water te zijn. Stephan zat ook langs de kant.