Schoonmaakbedrijf wilde ghb maken

De politie heeft dinsdagmiddag in het Drentse Roden beslag gelegd op twintigduizend liter GBL, de belangrijkste grondstof voor de partydrug ghb. De partij was via de Rotterdamse haven Nederland binnengekomen en moest worden afgeleverd bij een schoonmaakbedrijf in Roden. De 34-jarige eigenaar van dit bedrijf is aangehouden.

In de woning van de man zijn twee vuurwapens in beslag genomen. De eigenaar wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor de productie van verdovende middelen. Rechercheurs van het Korps Landelijke Politiediensten hebben ook twee mannen uit Emmen en Groningen aangehouden.

In een loods van de hoofdverdachte troffen de rechercheurs nog eens 110 vaten van tweehonderd liter met GBL aan. Verder is beslag gelegd op verpakkingen met GBL die klaarstonden om wereldwijd te worden verzonden naar onder meer Brazilië, Turkije, Thailand, Noorwegen en Zwitserland,

Het is voor het eerst dat een partij GBL in beslag is genomen sinds ghb op 9 mei op de lijst met harddrugs werd gezet, laat het landelijk parket van het Openbaar Ministerie weten.


Drents schoonmaakbedrijf wilde ghb maken (Foto: Novum)