[Vuelta] Movistar wint ploegentijdrit, Rabobank tweede

Movistar heeft verrassend de ploegentijdrit in de Vuelta gewonnen. In de straten van Pamplona opende de derde grote ronde van het jaar met een rit tegen het uurwerk over ruim zestien kilometer. Movistar was met 18.51 minuten de snelste, tien seconden voor het verrassend sterke Rabobank.

De Nederlandse bankiersformatie moest al vroeg in actie komen en reed met 19.01 minuten een scherpe tijd. Veel ploegen beten zich met name op het zware tweede deel van het parkoers zich stuk op die tijd. De verschillen aan de streep bleken klein te zijn, want Omega Pharma-Quick Step en BMC eindigden in dezelfde tijd. Sky, Lotto-Belisol, Saxo Bank en Katusha eindigden hier zeer kort achter.

Lars Boom mocht hopen op het dragen van de rode trui, maar het als laatste vertrokken Movistar bleek tien seconden sneller te zijn. Hierdoor mag Jonathan Castroviejo morgen in de rit naar Viana vertrekken in de rode leiderstrui. De winnaar van vorig jaar, Juan Jose Cobo gaf vier seconden toe op de rest van zijn team. Vacansoleil werd twaalfde op 33 seconden van Movistar, terwijl Argos-Shimano negentiende werd met 59 seconden achterstand.

Uitslag

# Team Tijd
1 Movistar 18.51
2 Rabobank +0.10
3 Omega Pharma-Quick Step z.t.
4 BMC z.t.
5 Sky +0.12
6 Lotto-Belisol z.t.
7 Saxo Bank +0.14
8 Katusha +0.15
9 Euskaltel +0.27
10 Astana +0.32
12 Vacansoleil +0.33
19 Argos-Shimano +0.59