Llorente en Martínez uitgejouwd

Fernando Llorente en Javi Martínez zijn uitgejouwd door hun eigen supporters. De Baskische aanhang van Athletic de Bilbao is boos om hun vertrekwensen.

Llorente raakte uit de gratie in Bilbao omdat hij zijn contract niet wilde verlengen. De verbintenis loopt volgend jaar zomer af, waardoor de club de spits moet verkopen om nog iets aan hem te verdienen. Ook verdediger annex middenvelder Martínez, die vermoedelijk vertrekt naar Bayern München, werd allesbehalve toegezongen.

Llorente, clubtopscorer van vorig seizoen, wil Bilbao verlaten. Zijn naam wordt sinds hij er openlijk voor uitkwam niet een nieuw Baskisch contract te willen tekenen continu in verband gebracht met Arsenal, Tottenham Hotspur en Juventus.

De Baskische fans meenden vrijdag dat Llorente, evenals Javi Martínez, "het shirt van Bilbao niet langer verdient". Er moesten zelfs bodyguards aan te pas komen. Bij het verlaten van het trainingsveld kreeg de aanvaller diverse verwensingen naar het hoofd geslingerd, schrijft Voetbal International.