Vidic na acht maanden terug bij United

Nemanja Vidic heeft voor het eerst in acht maanden weer op het veld gestaan. De Servische verdediger speelde in het shirt van Manchester United tegen Valerengen.

Nemanja Vidic, algemeen beschouwd als één van de beste centrale verdedigers ter wereld, moest in december tijdens het 2-1 verloren Chamions League-duel met FC Basel met een zware knieblessure van het veld. Na een operatie en een revalidatie van acht maanden is Vidic nu weer voor het eerst mee met een tournee van Manchester United.

De Serviër kreeg als invaller een halfuur speeltijd tegen de Noren, die United op 0-0 hielden. "Het voelde goed. Natuurlijk moet je na acht maanden zonder wedstrijden wennen aan het positie kiezen en hopelijk ben ik over een paar weken fitter, maar ik voel me goed. Mijn knie voelde ook goed. Hopelijk zal het elke wedstrijd beter en beter gaan", vertelde Vidic aan The Guardian.

De volgende test voor Vidic zal een oefenduel met FC Barcelona zijn. "Dat wordt een zware wedstrijd en natuurlijk een goede test. We hebben zulke wedstrijden nodig voor de competitie begint. We moeten ons voorbereiden op de competitie en de Champions League."