Pirelli tegen bandenoorlog in Formule 1

Pirelli is tegen een bandenoorlog in de Formule 1. De Italiaanse rubbermaker is nu de enige leverancier in de sport en zegt dit bij monde van motorsport directeur Paul Hembery graag zo te houden, omdat concurrentie het racen niet ten goede zal komen.

"Wij werken voor de sport, die moeten bepalen welke kant ze op willen. Als die bepaalt dat ze weer een bandenoorlog wil en daardoor races zien die optochten zijn, zoals in het begin van deze eeuw waarbij het publiek wegging, dan is dat een benadering. Wij kunnen hier niet over beslissen. We wachten af wat er gaat gebeuren met de regelgeving. Als er een verandering komt zullen we die overwegen, maar op het moment zijn de teams niet geïnteresseerd in een nieuwe bandenoorlog."

Hembery denkt dat niet alleen de fans er op zitten te wachten, maar ook niet de teams, omdat bij concurrentie de kosten voor de banden zullen stijgen. "We zullen eerst de regels moeten inzien, wat houd een bandenoorlog precies in? Als dit betekent dat we honderd miljoen euro moeten spenderen om een halve seconde sneller te gaan en je niet eens kan bewijzen dat jij de betere band maakt, is het nutteloos."