Stewart wil Grosjean helpen

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jackie Stewart wil Romain Grosjean helpen om het aantal crashes dat hij heeft te verminderen. De Fransman heeft dit jaar aangetoond snel te zijn met de Lotus, maar even zo vaak was hij ridder te voet.

Stewart heeft nu aan Autosport laten weten een soort van mentor van Grosjean te willen worden. "Ik heb Romain onlangs gezegd dat het misschien goed zou zijn als hij een keer langs komt voor lunch zodat we wat dingen kunnen bespreken. Het is belachelijk dat in de Formule 1 geen coaches bestaan. In tennis, boksen, golf, skiën, overal zie je coaches, maar niet in de autosport. Ik wil geen coach zijn, maar ik denk wel dat ik Romain kan helpen. Coureurs luisteren niet graag, maar wellicht heb ik wat nuttige tips voor hem."

"Het is goed dat Williams iemand als Alexander Wurz ingehuurd heeft. Pastor Maldonado is snel, maar hij is gebaat bij advies. Hij zou minder vaak bij incidenten betrokken moeten zijn, net als Romain. Het is niet altijd pech, je zit op de verkeerde plek naast de verkeerde collega's. Dat is een karaktertrekje dat je kan veranderen. Dat gezegd hebbende, ik ben onder de indruk van de snelheid van Romain en denk dat hij dit jaar een race zal winnen, als hij uit de problemen weet te blijven."