Li Jiao kampte met polsblessure

Li Jiao heeft in aanloop naar de Olympische Spelen ruim een maand langs de kant gestaan met een polsblessure. Dat onthulde de tafeltennisster vandaag. Ze heeft de kwetsuur lange tijd voor de buitenwacht verborgen gehouden.

De blessure werd in april ontdekt. Het is waarschijnlijk veroorzaakt door overbelasting. Bij een MRI-scan werd een scheurtje gevonden, dat alleen kon genezen door volledige rust te nemen. "Dan ben je niet blij", reageerde Li Jiao met gevoel voor understatement. "Ik kan nu ook niet brutaal zeggen dat ik goed in vorm ben. Als ik voluit train, wordt mijn pols stijf."

Dankzij een intensieve behandeling is de pijn inmiddels verdwenen, maar de 39-jarige Jiao kan niet spreken over een ideale voorbereiding op Londen. "Ik mis wedstrijdritme", merkte Jiao  op. Bij het olympisch tafeltennistoernooi is ze als 11e geplaatst. "De tijd is te kort om alles te herstellen. Maar goed, ik ga natuurlijk tot het uiterste om zo ver mogelijk te komen", aldus de tafeltennisster. Jiao doet in Londen mee aan de landenwedstrijd en het individuele toernooi..