Spurs-verdediger King houdt het voor gezien

Tottenham Hotspur-verdediger Ledley King heeft een punt gezet achter zijn carrière. De 31-jarige Engelsman stopt vanwege een chronische blessure aan zijn linkerknie. Die kwetsuur hield hem de afgelopen jaren veelvuldig aan de kant. Hij speelde zijn gehele loopbaan voor de formatie uit Londen.

"Ik heb de laatste jaren veel wedstrijden gemist, maar de Spurs-fans hebben altijd hun geduld bewaard en zijn een geweldige steun voor mij geweest in moeilijke perioden", laat King weten. "Helaas heeft mijn blessure, en daardoor een gebrek aan training, ervoor gezorgd dat mijn carrière tot een einde is gekomen."

King werd op 14-jarige leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van de Spurs. Hij maakte in 1999 zijn debuut in het eerste elftal. De aanvoerder legde in 2008 met de club beslag op de League Cup. In totaal speelde hij 268 competitieduels voor de Spurs.

King kwam 21 keer uit voor Engeland en scoorde in deze wedstrijden twee keer. Hij deed mee aan het EK van 2004 en het WK van 2010. King blijft aan Spurs verbonden als 'ambassadeur'.