Pirelli wil langer in Formule 1 blijven

Pirelli wil ook na het Formule 1-seizoen 2013 doorgaan met leveren van banden aan de teams. De Italiaanse rubbermaker heeft komend seizoen een aflopend contract, maar motorsportbaas Paul Hembery heeft aan Autosport laten weten dat het bedrijf een verlenging wel ziet zitten.

"We hebben de Formule 1 altijd beschouwd als langetermijnproject. Als de sport wil dat we blijft en we de directie kunnen overtuigen verder te gaan, in het huidige economische klimaat, dan is het onze intentie om te blijven. Pirelli is een multinational. We zitten over de hele wereld verspreid en zijn afhankelijk van alle markten, niet alleen Europa. De Formule 1 is een uniek platform, met bereik in groeimarkten die van groot belang zijn voor ons."

Pirelli volgde vorig seizoen Bridgestone op dat besloot na 2010 de stekker er uit te trekken. De Italianen voegen momenteel een dimensie toe aan de Formule 1, maar willen dat het om de coureurs draait. "Ons is gevraagd banden te leveren die zouden bijdragen aan de amusementswaarde van de sport. Maar het is niet onze bedoeling om het gesprek van de dag te zijn. We willen allemaal dat de coureurs de sterren van de show zijn."