Albasini soleert naar zege

Michael Albasini heeft zaterdag de Helvetische eer in de Ronde van Zwitserland gered. De renner van Orica-Greenedge soleerde in de ruim 148 kilometer lange bergrit van Bischofszell naar Arosa naar de zege. Mikel Nieve, Levi Leipheimer en Fränk Schleck volgden op 1.15 minuten, onder meer Robert Gesink en Steven Kruijswijk volgden 21 tellen daarachter.

Albasini maakte eerst deel uit van een kopgroep met Peter Velits (Omega Pharma-Quick-Step), Remi Cusin (Team Type 1) en Thomas Dekker (Garmin-Barracuda). Toen de Zwitser een eerste keer aanzette bleef alleen Velits over. De Slowaak moest bij een tweede krachtsinspanning van Albasini echter ook afhaken.

Daarachter demarreerde Schleck (Radioshack-Nissan) uit de door Rabobank aangevoerde groep met favorieten. De Luxemburger kreeg Nieve (Euskaltel) en Leipheimer (Omega Pharma-Quick-Step) mee en de Spanjaard en de Amerikaan troefden hem beiden af in de sprint om de tweede plaats.

In het algemeen klassement blijft Rui Costa de leider. De Portugees van Movistar gaf net iets minder dan twee minuten toe en houdt veertien tellen voorsprong op Schleck. Leipheimer staat derde op 21 seconden. Vier tellen daarachter is Raborenner Gesink vierde.