[Euro 2012] Uitslagen Groep C

Vanavond stonden de eerste wedstrijden in Groep C op het programma. Ierland, Italië, Kroatie en Spanje kwamen voor de eerste maal dit EK in actie. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden, tussenstand in deze groep en het programma voor de komende wedstrijden.

Spanje niet langs Italië
Regerend Europees- en wereldkampioen Spanje was in het begin van de wedstrijd niet bij machte om grootmacht Italië haar wil op te leggen. De Iberiërs speelden volgens het Barcelona-systeem zonder diepe spits en met veel lopende middenvelders. Het waren echter de Italianen die via Mario Balotelli een grote kans op de 1-0 kregen, maar de spits van Manchester City faalde in de afronding, net als zijn teamgenoot Motta vlak voor rust.

Na de pauze tapte Spanje uit een ander vaatje met direct drie grote kansen. Toch waren het de Italianen die de voorsprong pakten. De net ingevallen Antonio Di Natale schatte een pass van Andrea Pirlo op waarde en krulde de bal om Iker Casillas het doel in. Lang duurde dit niet, want Cesc Fàbregas wist na een steekbal van Silva snel de 1-1 aan te tekenen. Ondanks enkele grote kansen aan beide zijden bleef het bij deze uitslag.

Lees hier het volledige verslag van de wedstrijd tussen Spanje en Italië.

Kroaten ruim voorbij Ierland

Kroatië heeft in het eerste groepsduel een relatief eenvoudige 3-1 zege op Ierland weten te behalen. Mario Mandzukic opende al na drie minuten de score voor de ploeg van bondscoach Slavan Bilic. Ierland was wakkergeschud en tekende na twintig minuten spelen via Sean St. Ledger na een vrije trap van Aiden McGeady. De wedstrijd kwam los en beide ploegen zochten veelvuldig de aanval, al waren het de Kroaten die uiteindelijk de overhand kregen. Zij scoorden vlak voor rust via Nikica Jelavic de 1-2.

Na rust gingen de Kroaten in het door Björn Kuipers geleide duel door en scoorden al snel via Mandzukic de 1-3. De Kroaten geloofden het daarna wel, terwijl de Ieren wel wilden aanvallen, maar niet bij machte waren om een gat te vinden in de defensie van hun tegenstander.

Lees hier het volledige verslag van de wedstrijd tussen Ierland en Kroatië.