[NBA] Miami Heat dwingt beslissingsduel af

Miami Heat heeft donderdag het zesde duel in de finale van de Eastern Conference van de NBA naar zich toe getrokken. Door in Boston met 98-79 van de Celtics te winnen dwongen de Floridiaanse basketballers een zevende duel af in de best-of-sevenserie. Zaterdag mogen ze in eigen huis proberen de NBA-finale te bereiken. Oklahoma City Thunder is al zeker van die eindstrijd.

In de TD Garden liepen de Celtics vanaf het begin achter de feiten aan. De ploeg uit Boston, die het vorige duel in Miami nog knap won en zo het thuisvoordeel van Miami afpakte, leek nooit op weg het beslissende punt in de play-offreeks binnen te halen. Dat was voor een groot deel te wijten aan LeBron James. De meest waardevolle speler van dit seizoen speelde groots met 45 punten en vijftien rebounds.

Bij de Celtics maakte Rajon Rondo voor rust nog negentien punten, maar dat kon hij in de laatste twee kwarten geen vervolg geven. Hij kwam uit op 21 punten. Omdat niemand bij de Celtics de scorersrol van Rondo overnam kwam Miami nauwelijks meer in de problemen.