Rotterdam zit drugsrunners op de hielen

De aanpak van drugsrunners die sinds midden vorig jaar in de deelgemeente Delfshaven is beproefd, wordt in heel Rotterdam ingevoerd. Door de 'schouder-aan-schouderaanpak' van politie en gemeente is het in Rotterdam 'wat betreft drugsrunners vrij rustig' en 'is er geen openlijke straathandel'. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb donderdag aan de gemeenteraad laten weten.

In Delfshaven zijn sinds 1 juli vorig jaar 402 aanhoudingen verricht en werden 28 dealershoeveelheden drugs in beslag genomen. Van de 197 personen op de lijst van drugsrunners worden er 40 continu gevolgd.

De Rotterdamse politie werkt in de drugsrunnersaanpak samen met andere korpsen. Na informatie uit Limburg werden in een woning in Rotterdam-West 7,5 kilo heroïne, 200.000 euro en een vuurwapen aangetroffen.

In Delfshaven zouden vier Marokkaanse families de spil zijn van de drugshandel. De politie gaat nog voor de zomer naar Marokko om met de autoriteiten te bespreken hoe de bezittingen van deze drugsfamilies kunnen worden geconfisqueerd.

De Marokkaanse gemeenschap in Rotterdam wordt aangemoedigd om criminele families en personen links te laten liggen.