Boogerd: "Gesink en Mollema bij verkeerde ploeg"

Michael Boogerd denkt dat wielrenners Robert Gesink en Bauke Mollema mogelijk voor de verkeerde ploeg rijden, zo stelt hij in zijn column in de Telegraaf. Hij twijfelt er dan ook aan of alle ingrediënten aanwezig zijn om met name Gesink eindelijk goed te kunnen laten presteren in de Tour de France.

"De Tour de France nadert rap. Ik denk dat het van Nederlandse zijde in de Tour van Robert Gesink en Bauke Mollema moet komen. Twee renners die dit jaar al met resultaten hun status bewezen hebben, van wie ik overtuigd ben van hun kwaliteiten, maar waarbij ik twijfels heb of ze wel in de juiste omgeving zitten om in de Tour te presteren. Simpel gezegd: misschien zitten ze wel bij de verkeerde ploeg."

Boogerd kent de ploeg als geen ander omdat hij er in het verleden zelf zijn hele carrière voor gekoerst heeft. "Te vaak lijkt het wel alsof talenten bij Rabobank niks verkeerd kunnen doen. Alles wordt met de mantel der liefde bedekt en alles wordt gezien als investering voor de toekomst. Altijd worden er wel verzachtende omstandigheden aangedragen. Ondertussen verdienen die jongens wel vele tonnen euro’s en mag er gezien hun riante salaris echt wel het nodige van ze geëist worden. (...) De enige die af en toe eens de waarheid durft te zeggen, is ploegleider Adri van Houwelingen."

Vooral dat laatste is volgens Boogerd belangrijk, omdat je juist daar beter van kunt worden. Op die manier kan een kopman de rest van de ploeg meetrekken richting goede prestaties. "Als alles maar kan, dan word je van zelf minder scherp en laat je steekjes vallen. In een ploeg moeten mensen bovenop je zitten. Niets ten nadele van de kwaliteiten van deze renners, maar zo worden ze wel door hun ploeg gevormd. Laat ik voorop stellen dat ik een fan van Gesink ben. Maar hij blinkt in mijn ogen nog te veel uit in wedstrijden waar nauwelijks druk van de buitenwereld op staat."