Eega stuurt drankrijder naar politie

Een 35-jarige drankrijder uit Naarden is donderdagavond laat door zijn vrouw naar de politie gestuurd. Daar heeft de man twee processen-verbaal gekregen. Ook is zijn rijbewijs ingetrokken, zo meldt De Telegraaf.

Kort voor middernacht werd er melding gemaakt van een bestuurder die in Vreeland tegen een hek was gereden. In de buurt van de plaats delict trof de politie een achtergelaten auto aan. Via het kenteken achterhaalden de agenten de eigenaresse van de auto en belden haar op. De vrouw gaf aan dat haar man, die inmiddels in bed lag, in de auto had gereden.

Agenten wachtten de man op bij het hek, en toen hij daar in een andere auto aan kwam rijden, viel het meteen op dat hij te veel drank op had. De man kreeg processen-verbaal voor het tweemaal rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval.

De man heeft bekend dat hij dronken heeft gereden. Omdat hij door de aanrijding was geschrokken, had hij zich door een kennis naar huis laten brengen. Volgens de politie vergoedt de man de schade die hij heeft veroorzaakt aan het hek.