Huntelaar zit vol met vragen

Klaas-Jan Huntelaar verliet De Kuip woensdag na de interland tegen Slowakije via de achterdeur. De Oranje-spits wilde niets kwijt over zijn reserverol tijdens de 2-0 zege.

"Ik moest mezelf even in bescherming nemen, was bang dat ik verkeerde dingen zou zeggen", legde Huntelaar een dag na de oefenwedstrijd uit aan De Telegraaf. Met zijn opstelling tegen Slowakije leek Bert van Marwijk de definitieve keuze voor Robin van Persie als spits te hebben gemaakt. "Boos is misschien niet eens het goede woord. Ik zit op dit moment gewoon vol met vragen", aldus Huntelaar.

"Het vervelende is dat Robin en ik – zonder dat we dat willen – het onderwerp van een nationale discussie zijn en elk woord wordt uitvergroot. Het is voor de buitenwacht Van Persie of Huntelaar, maar daar doe ik niet aan mee. Ik wil het daarom ook niet over Robin hebben, kijk alleen naar mezelf en wil gewoon spelen."

Op het WK fungeerde Huntelaar ook als reservespits, maar toen had hij een mindere periode bij AC Milan achter de rug. "Maar beter dan dit seizoen bij Schalke 04 kan niet. Daarnaast train ik hard en stel ik me in de groep positief op. Als je dan toch geen kansen krijgt, bestaat de kans dat je moedeloos wordt. Ik verbaas mezelf wel eens dat ik mentaal nog steeds zo sterk ben en volle bak blijf gaan. Want eerlijk gezegd, weet ik niet wat ik moet doen om de spits van Oranje te zijn."