Romance Katy Perry en Robert Ackroyd voorbij

De prille relatie tussen Katy Perry en gitarist Robert Ackroyd is alweer voorbij. "Het was niet echt serieus", vertelt een bron aan het Amerikaanse blad Us Weekly. Het stel werd een maand geleden zoenend gespot op muziekfestival Coachella.

Volgens de ingewijde zijn Perry en Ackroyd, die in Florence and the Machine speelt, niet met ruzie uit elkaar gegaan. "Ze hebben nog steeds contact, maar Katy heeft hem verteld dat hij zijn eigen weg moet gaan."

De 27-jarige Perry leek zondagavond bij de Billboard Awards naar haar mislukte huwelijk met Russell Brand te verwijzen, toen ze haar nieuwe nummer Wide Awake ten gehore bracht. "Hoe kon ik het zo mis hebben, ik heb zo lang gedroomd", zingt Perry onder meer in het lied. "Ik wilde dat ik toen had geweten wat ik nu weet."

Ook laat ze in het nummer weten dat ze verder is gegaan met haar leven. "Ik heb mezelf bij elkaar geraapt, ik ben herboren", aldus Perry, die eind vorig jaar bekendmaakte dat haar huwelijk met Brand na veertien maanden op de klippen was gelopen. "Het verhaal is over en uit."