Geen cel voor doodrijden bejaard echtpaar

De 26-jarige vrachtwagenchauffeur die op de A29 bij Willemstad twee bejaarden doodreed, krijgt geen gevangenisstraf. De rechtbank in Breda legde hem donderdag 240 uur werkstraf en twee jaar rijverbod op. Het Openbaar Ministerie had zes maanden celstraf geëist tegen de man uit het Zeeuwse dorp Oost-Souburg.

De bestuurder van de trekker met oplegger botste vorig jaar februari met hoge snelheid achter op een personenauto die stilstond voor de geopende brug over de Volkeraksluizen. Een bejaard echtpaar van 83 jaar uit Dinteloord dat in deze auto zat, overleefde dit ongeval niet. De truckchauffeur raakte bekneld.

De rechtbank verwijt de chauffeur dat hij ondanks de filewaarschuwing op de verkeersborden langs de weg zijn snelheid niet verminderde. Technisch onderzoek heeft uitgewezen dat hij met 88 kilometer per uur op de verkeersopstopping inreed, terwijl daar maximaal 50 is toegestaan.

De chauffeur verdedigde zich met de bewering dat hij vlak voor het ongeluk kort zijn bewustzijn verloor, maar dat heeft de rechtbank niet kunnen vaststellen.

De rechtbank ging niet mee in de eis van het OM om de bestuurder naar de gevangenis te sturen, omdat hij een blanco strafblad had, ernstig gewond raakte en zijn baan verloor.