Van Barneveld pakt dubbel in Barnsley

Het is voor darter Raymond van Barneveld een weekeinde geworden om in te lijsten. Nadat hij gister al de UK Open Qualifier won, sloeg Barney vandaag weer toe. In de finale was hij te sterk voor Ian White, het werd 6-2. 

De Hagenaar won in de eerste ronden van Kevin Dowling, Tony West en Darren Johnson. De vierde ronde wist Barney maar nipt te winnen van Wes Newton met 6-5. In de kwart- en halve finale won Barney heel simpel van Dennis Priestley en Richie Burnett. Het werd 6-1 en 6-2 respectievelijk. Deze zege levert Van Barneveld 6000 Engelse pond op en brengt zijn prijzengeld dit weekend op 12.400 pond, omgerekend zo'n 15000 euro. 

''Het is niet veel spelers gegeven om twee keer in een weekeind te winnen. Dus, ben ik hier enorm trots op. Ik heb er hard voor gewerkt, voel me volledig fit en bulk van het zelfvertrouwen. De eerste partijen waren nog niet om over naar huis te schrijven. Het vervolg was echter uitstekend”, jubelde Van Barneveld. 

De overige Nederlanders kwamen niet ver. Gino Vos en Roland Scholten werden in de derde ronde uitgeschakeld, de overige landgenoten vlogen er nog sneller uit. In het weekend van vijf en zes mei zijn de laatste UK Open Qualifiers, de top96 van alle kwalificatietoernooien mogen meedoen aan de UK Open begin juni in Bolton.