Van Barneveld wint in Barnsley en gooit 9-darter

Raymond van Barneveld heeft afgelopen zaterdag op indrukkende wijze het vijfde UK Open Qualifier op zijn naam gebracht. In de finale versloeg hij Andy Smith  met 6-3. Deze overwinning levert Barney zesduizend Engelse pond op. Dit is omgerekend 7250 euro. In de derde ronde tegen  Michael Barnard gooide de Hagenaar zelfs een 9-darter. 

In de eerste drie ronden tegen Jack Hill, Mareno Michels en Barnard gaf Van Barneveld slechts vijf legs weg. De vierde ronde en kwartfinale  was een beslissende leg nodig om te winnen. Simon Whitlock en Brandon Dolan moesten uiteindelijk het onderspit delven. De halve finale werd met 6-4 gewonnen tegen Terry Jenkins. 

''In januari heb ik besloten meer vloertoernooien te gaan spelen. Ik denk dat dat een hele wijze beslissing is geweest. Mooi dat het zich nu al heeft uitbetaald”, aldus een in jubelstemming verkerende Van Barneveld. Co Stompé behaalde de vierde ronde, hij verloor uiteindelijk met 6-5 van wereldkampioen Adrian Lewis. Jelle Klaasen en Vincent van der Voort werden in de tweede ronde uitgeschakeld. 

Vandaag is er opnieuw een UK Open Qualifier in Barnsley, eerder dit jaar won Michael van Gerwen ook al een kwalificatietoernooi. Op basis van de resultaten van de acht kwalificatietoernooien zullen de darters zich plaatsen voor de UK Open begin juni in Bolton.