Koeman: "Lief voor de buurman geweest"

Feyenoord won zaterdagavond weliswaar met 3-0 van Excelsior, trainer Ronald Koeman was niet helemaal tervreden. Hij had meer doelpunten willen zien. "We zijn lief voor de buurman geweest", citeert het ANP de oefenmeester. "Het was een makkelijke overwinning, maar we hebben te weinig goals gemaakt. Dat stoort me wel een beetje, zeker ook omdat De Kuip uitverkocht was en de sfeer fantastisch was. We hadden de mensen meer waar voor hun geld moeten bieden."

Bij een 4-0 overwinning was Feyenoord AZ gepasseerd op de ranglijst. "Ik dacht, eerlijk gezegd, dat het bij PSV-AZ 2-2 was gebleven", vertelt de trainer na afloop. "Maar los daarvan, we leven van wedstrijd naar wedstrijd. Hulp van anderen is nooit weg, maar we moeten het toch zelf doen."

Europees voetbal lonkt voor Feyenoord, maar of dat in de Europa League is of in de Champions League is nog niet duidelijk. Koeman wil de doelstelling niet bijstellen. "Dat heb ik dit seizoen al een keer opwaarts gedaan en dat ga ik niet nog een keer doen. Dat lijkt me een beetje overdreven. Het is en blijft nog wel even spannend om de plaatsen twee tot en met zes."