Van Grunsven wil met Salinero naar Spelen

Dressuurruiter Anky van Grunsven wil toch deel gaan nemen aan de Olympische Spelen van Londen. De drievoudig olympisch kampioene haalt hiervoor de 18-jarige Salinero van stal die eerder nog als te oud werd bevonden.

Van Grunsven won bij de Spelen van Sydney in 2000 goud met Bonfire, terwijl ze met Salinero in 2004 en 2008 de beste was. Voor de Spelen van 2012 had de Limburgse op IPS Upido willen rijden, maar dat paard kan het niveau van haar voorgangers niet benaderen. Daarom wordt Salinero weer van stal gehaald. "Salinero is topfit en nog kerngezond. Er is daarom geen enkele reden om niet mee te doen," zei Van Grunsvens man en bondscoach Sjef Janssen.

Begin juni is er een observatiewedstrijd in Hoofddorp waaraan onder meer Van Grunsven deel zal gaan nemen. Voor de Olympische Spelen liggen op dressuurgebied vier tickets klaar: drie voor het landenteam en één individueel ticket. Naast Van Grunsven zijn ook Adelinde Cornelissen, Imke Schellekens-Bartels, Hans-Peter Minderhoud en Edward Gal in beeld voor Londen.