Skyfall krijgt Griekse Bondgirl

De Bondgirl voor de 23e Bondfilm Skyfall heeft zichzelf bekendgemaakt. Het Griekse model Tonia Sotiropoulou maakte donderdag op haar Facebookpagina bekend dat zij de uitverkorene is.

"Hierbij maak ik officieel bekend dat ik een rolletje heb in de J. Bondfilm", zegt de Griekse. "Turkije, ik kom eraan. Dank voor al jullie liefde en steun, dit is de mooiste dag van mijn leven, bitches!"

Over haar rol is nog weinig bekend. De Amerikaanse filmsite Coming Soon schrijft dat de Griekse aan het begin van de film te zien is tijdens scènes in Istanbul. Ze heeft vanaf 22 april vijf draaidagen in de Turkse stad.

Daniel Craig neemt wederom de rol van James Bond op zich, Judi Dench is wederom te zien als zijn baas M. Ook Javier Bardem, Ralph Fiennes, Noomi Rapace, Albert Finney en Naomie Harris behoren tot de cast.

In Skyfall komen veel geheimen uit het verleden van M boven tafel, waardoor de loyaliteit van Bond aan zijn baas onder druk komt te staan. Naar verluidt besluit de huidige M zelfs haar biezen te pakken en te worden opgevolgd door de nieuwe M, het personage van Fiennes.

Skyfall verschijnt op 1 november in de Nederlandse bioscopen.