Van Bronckhorst jaar langer assistant Koeman

Giovanni van Bronckhorst is ook volgend seizoen als assistent-trainer actief bij Feyenoord. De oud-voetballer kwam dat vrijdag overeen met de stadionclub. Van Bronckhorst sloot na het WK in 2010 zijn actieve loopbaan af. Het seizoen daarna liep hij stage bij Feyenoord en aan het begin van het vorige seizoen ging hij als assistent van Ronald Koeman aan de slag.

"Mijn huidige functie bevalt me heel goed", laat Van Bronckhorst op de clubwebsite weten. "Het is voor mij ideaal om in deze hoedanigheid ervaring op te doen in het trainersvak." Dat het met de Rotterdamse club ook goed gaat, is volgens hem een mooie bonus. "Dat geeft als trainer natuurlijk veel voldoening. We houden ons er elke dag mee bezig om de spelers en het team verder te ontwikkelen."

Door de contractverlenging van Van Bronckhorst blijft de technische staf in de Kuip tot 2013 bijeen. Hoofdcoach Ronald Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks tekenden al eerder voor een seizoen bij. Assistent Jean-Paul van Gastel had nog een contract tot het einde van het volgende seizoen.