Smit: "Heel Almelo naar de Kuip"

Heracles Almelo plaatste zich gisteren voor het eerst in de 109-jarige historie van de club voor de KNVB Beker. De Almeloërs wisten koploper in de Eredivisie AZ in Alkmaar na de verlenging verrassend (2-4) te kloppen. Het leidde tot grote blijdschap bij de ploeg van trainer Peter Bosz.

"Dit is het absolute hoogtepunt uit de historie van deze club. Heel Almelo gaat naar De Kuip voor de eindstrijd tegen PSV. Ik denk dat we met meer dan 300 bussen gaan," jubelde clubvoorzitter Jan Smit. Hij knuffelde invaller Thomas Bruns die in de verlenging de belangrijke 2-3 aantekende. "Een heel belangrijk doelpunt. De trainer zei al dat ik zou gaan scoren. AZ zat er helemaal doorheen. Ze hebben een druk programma gehad," zei de doelpuntenmaker.

Trainer Bosz vond zijn team de meest fitte ploeg gisteren. "AZ zat er doorheen. Dat zag je afgelopen zondag ook al in de tweede helft van het duel met NAC Breda. We hadden het heel moeilijk in de eerste helft. Daarom bleef ik bedrukken dat we in de wedstrijd moesten blijven. Dan zouden er in de tweede helft kansen komen. Gelukkig is dat uitgekomen. Natuurlijk is dit fantastisch voor Heracles Almelo. We spelen de finale tegen PSV. Maar we zijn er nog niet. Ook dat duel willen we winnen."

Na afloop van het duel tegen AZ heerste er grote vreugde bij de Heraclieden. "Wat een emotie. Dit is een geweldige ervaring voor die jonge jongens. Het was een slijtageslag. Echt een waanzinnige avond," zei Bosz die met zijn team al een dag voor de wedstrijd naar Noord-Holland vertrokken was. "Dat is niet gebruikelijk, maar doen ze bij Europees voetbal ook: Ik dacht: laat ze daar maar vast aan wennen."