VVD boos over woekerprijzen taxi's na treinstoring

Het Amsterdamse college moet hard optreden tegen taxichauffeurs die misbruik hebben gemaakt van de grote treinstoring van donderdagochtend. Dat stelt de VVD-fractie in Amsterdam naar aanleiding van berichten over woekerprijzen.

Klanten werden in sommige gevallen getrakteerd op een ritprijs die normaal gesproken een stuk lager ligt. Zo kostte een ritje van station Amsterdam Centraal naar Schiphol donderdagochtend zo'n zestig euro, terwijl dat normaal zo'n veertig euro is.

"Deze illegale prijsverhoging is het zoveelste hoofdstuk in de taxisaga van slechte chauffeurs, klantonvriendelijkheid, rittenweigering en overlast", fulmineert VVD-raadslid Bas van 't Wout. "Wat de VVD betreft is de maat vol en worden foute chauffeurs hard aangepakt." Hij vindt dat dergelijke zaken slecht voor het imago van Amsterdam zijn.

Volgens Van 't Wout moeten toezichthouders beter hun werk doen. Hij adviseert klanten om een klacht in te dienen bij de gemeente.

TCA, de grootste taxicentrale van Amsterdam, herkent zich niet in het geschetste beeld. Klanten die te veel moesten betalen, wordt opgeroepen een klacht in te dienen. "Voor de chauffeurs in kwestie volgt dan een zware sanctie", verzekert een woordvoerder. Dergelijke overtredingen komen volgens haar echter weinig voor bij TCA.

De taxicentrale zette naar aanleiding van de treinstoring extra taxi's in om aan de grote vraag te voldoen. In totaal gingen ruim zeshonderd auto's de weg op, tweehonderd meer dan normaal.


VVD boos over woekerprijzen taxi's na treinstoring (Foto: Novum)